En något sen baklängesmatsedel, eftersom vi hade fullt upp med att fira julafton igår. Hoppas att ni har haft en fin helg, oavsett vad ni har tagit er för!

I måndags gjorde vi gyozas, som vanligt fyllda med vitkål, svamp och tofu, smaksatta med ingefära, soja, vitlök och gochugaru. Vi dippade i ponzu och hade edamame som tillbehör.

I tisdags var vi på Operan och åt middag i deras restaurang innan föreställningen. Barnen slog till på deras barnbuffé, jag åt variation på rödbetor och de andra åt någon fiskhistoria.

I onsdags åt vi vegofärsbullar i tomatsås, smaksatta med basilika och pecorino romano. Tagliatelle till, och ett berg med extra pecorino på toppen.

I torsdags var det VmVP och till förrätt hade barnen beställt smörstekt bröd med crème fraiche, fint hackad rödlök, tångrom och dill. Till varmrätt åt vi ugnsbakad vitkål med belugalinser, smörsås och krasse. Praliner till efterrätt.

I fredags åt vi pizza.

I lördags firade vi lillejulafton i Skåne men vägrade julmat, så vi gjorde stor laddning thaicos som vi sköljde ner med iskall riesling.

Igår var det söndag tillika julafton, och det var ett julbord modell mindre som dukades upp eftersom vi har vårt stora firande med alla syskon hemma idag istället. Kål hade vi dock, både brun och röd, sill och potatis, prinskorvar och pappas supergoda vegofärsbullar, små briochesnittar med rödbetssallad och cornichons och såklart vörtbröd och cheddarost. Praliner till efterrätt.