Trots att vi gör gyozas lite titt som tätt har jag aldrig kommit mig för att skriva ner receptet här. Perfekt att göra det idag då, eftersom Clara har beställt det här till middag. Skal köper vi färdiga på Saigon i Nordstan (tror märket heter Happy Belly, och det kallas för gyoza skins).

Till dipp har vi oftast bara enkel ponzu (som är soja smaksatt med citrus) och den köper vi också färdig på Saigon, men ibland får Calle feeling och gör någon egen variant med typ soja och pressad lime. Det finns inget exakt recept att tala om här, utan mer en intention haha. I min bas är det vitkål, salladslök, svamp, tofu och smaksättning. I Calles (och Claras) blandar de även i rå fläskfärs som sedan ångas färdig när de tillagas.

Gyozas
Börja med att pressa tofun i minst en halvtimme innan den ska tillagas. Hacka vitkål fint och stek i matolja tills den är mjuk. Tärna svampen fint och stek även den i matolja, och blanda sedan ner med kålen i en stor skål. Tärna tofun smått och stek i rikligt med olja så att den får färg på samtliga sidor. Blanda ner med kål- och svampröran och riv ner några vitlöksklyftor. Skiva salladslök och blanda ner, och smaksätt det hela med riven ingefära, soja, gochugaru (mycket!) och färsk, fint hackad röd chili. Fyll skalen med röran och vik ihop fint – det här är Calles ansvarsområde så jag råder er att googla på hur man gör det så kommer ni säkert hitta någon bra video som hjälper er med det. Ånga i en bambuångare i 5-10 minuter, och sen tycker jag om att steka dem i en stekpanna med olja för att få lite frasig yta på dem. Det behöver man dock inte göra, utan är mer en smaksak. Servera direkt.