Den här veckan började i uppförsbacke kan man säga och igår var min arg-som-ett-bi-dag. Idag är jag mer på jag-skiter-i-vilket-humör vilket känns uppfriskande jämfört med gårdagens läge. Tack, Pernilla, för emotionell support. Det är få människor som är inställd på precis samma sarkasmläge som jag, men hon är en av dem. Hade ni sett våra SMS-konversationer hade ni förstått. Hoho. Ok, jag ska bara överleva den här dagen också och avsluta med ett välbehövligt yogapass, sen är det nerförsbacke med NÄSTAN helg.

Ikväll ska vi äta burritos pga kanske världens bästa comfort food, men de här vegofärsbullarna i tomatsås är inte långt bakom. Jag använder alltid Anammas formbara färs, som jag tycker är den bästa.

Vegofärsbullar med basilika och parmesan i tomatsås
2 portioner + matlåda

500 g sojafärs
0,5 dl grädde
1 ägg
1 gul lök, fint hackad
1 dl parmesan, fint riven
salt, svartpeppar från kvarn
1 dl färsk basilika
1 burk hela tomater
1 liten gul lök, tärnad
1 klyfta vitlök, tunt skivad
salt, svartpeppar från kvarn

Blanda ihop ingredienserna till sojafärsbullarna och ställ åt sidan. Fräs lök och vitlök i en sauteuse, häll på krossade tomater och låt småputtra under lock. Forma lagom stora köttbullar och stek i rikligt med smör och olja tills de fått fin färg runt om. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt puttra med några minuter. Ät med tagliatelle och riv över rikligt med parmesan precis innan servering.