Det är lustigt ändå, hur livet kan förändras på ett ynkligt litet halvår. Hur det som innan var normalt inte längre är det. Hur snabbt man anpassar sig till att arbeta hemma och hur konstigt det helt plötsligt känns att gå till kontoret. Eller hur man liksom till slut vänjer sig vid nya umgängesmönster när gamla vänner långsamt glider bort men nya hittar fram. Eller tillbaka, kanske. För några helger sedan var vi hembjudna till några sådana där nygamla vänner som bor några kvarter bort i Vasastan och det var en episk kväll på många sätt, bland annat för att de bjöd på så vansinnigt god mat. Vi gjorde en variant på Fredriks thaicos häromdagen, och det var magiskt.

Jag tror att originalidén kommer från Jinx Foodtruck som står på Magasinsgatan här i Göteborg. Men hörni, något exakt recept har jag inte så här kommer en ytterst enkel skiss.

Thaicos
Stek valfri vegofärs (jag använder Anammas formbara) och smaksätt med soja, fint hackad röd chili, riven vitlök, pressad lime och riven ingefära. Tillsätt även lite vatten så att den gojsar ihop sig ordentligt. Gör en sallad på finstrimlad vitkål, salladslök, böngroddar, tärnad gurka och rivna morötter. Vi slängde också ner lite pak choi också! Ringla över lite olja och massera in i salladen. Lägg salladen på ett fat, toppa med färsen, färsk mynta, färsk koriander, srirachamajonnäs, rostad lök och grovt hackade jordnötter. Servera i mjuka tortillas.