Igår började vi vår sommarturné. Nästa vecka jobbar vi tre dagar, sen åker vi till Åland för att fira förnyår. Veckan efter det är vi hemma två dagar, sen bär det av till Skåne och sedan vidare till Frankrike och Juliénas där vi ska vara i en vecka innan vi sniglar oss hemåt igen på obestämd rutt. För övrigt har vi haft en otroligt varm vecka i Svanesund, och menyn ser ut därefter. Kolla nedan för veckans rapport.

I måndags åt vi halloumipytt med senapskräm.

I tisdags åt vi en massa plockcocktailkapris, tomater med burrata, vitlöksbröd, kallskuret till de som äter det, padrònes, parmesanchips och några oliver på det också.

I onsdags var Calle en sväng i stan på kvällen så vi andra festade till det med varsin chèvre chaud och en flaska Saumur Blanc.

I torsdags drog vi ut med båten innan vi åkte till stan, så middag intogs på en klippa vid havet. Vi åt en färskpotatissallad med sparris, rädisor, späda morötter och spenat, och hade en kall sås med majonnäs och parmesan som tillbehör. De andra hade även kallrökt lax.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi räkfrossa. Eller ja – de andra hade. Jag åt västerbottenpaj och sallad.

Idag är det söndag och ikväll ska vi grilla. Om vädergudarna tillåter. Flapsteak till de andra, grönsaksspett till mig. Pestopotatis toppad med pinjenötter som tillbehör.