Tre positiva saker från veckan so far: Jag och Bibbi har skaffat gemensamt abonnemang på Operan för S23/24 och har massor med magiska föreställningar att se fram emot, jag har haft ett bra möte på jobbet där jag fick cred för allt jobb jag lagt ner den senaste tiden, och sist men inte minst så har jag tränat efter ett kort uppehåll med anledning av förkylning. Bra start på veckan! I måndags åt vi dessutom den här godingen till pytt, som jag tror att det var Bibbi som lagade först. Senapskrämen till är ett måste så skippa inte den!

Jag har följt originalreceptet till punkt och pricka. Plötsligt händer det, osv…

Halloumipytt med örtsmör
4 portioner

50 g rumsvarmt smör
35 g valfria frysta örter (jag använde dill och persilja)
500 g blomkål
250 g champinjoner
1 kg potatis
3  små morötter
2 msk olivolja
salt & nymald svartpeppar
chiliflakes

200 g halloumi eller grillost
1 citron
65 g babyspenat

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop smör och örter (och senapskrämen). Ansa blomkålen och champinjonerna. Skär blomkål, champinjoner, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt. Ringa över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ungefär en halvtimme. Ta ut plåten, klicka över örtsmöret och rosta i ytterligare 5-10 minuter tills de får fin färg. Skär halloumi i tärningar och skär citronen i klyftor. Stek halloumin i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och strö över halloumi och chiliflakes. Servera med spenat, citronklyftor och senapskräm.