Det har varit bråda veckor. Det märks va? Jag kör work hard återhämta hard, och där emellan är det mest Clara som just nu använder min dator eftersom hennes har slutat att fungera. Bra för skärmtiden, dåligt för Matrepubliken. Mat har vi ju ätit, hur som helst, som den ljuvliga salladen med ugnsbakade rödbetor och chèvre chaud på bilden nedan.

Inget revolutionerande, inget för märkvärdighetsministeriet, inget nytt – men ack så gott. Kanske en av de godaste salladerna jag vet? Och enklaste. Sallad på ett fat, toppa med vad du är sugen på (rödbetor! sparris! något annat som går att baka i ugn!) och blanda ihop en vinaigrette med olivolja, vinäger, dijonsenap och honung. Kanske lite svartpeppar också. Något gott bröd toppas med getost i skivor, pinjenötter och honung. Kör i ugnen tills allt fått färg, servera med salladen. Drick ett gott, vitt vin till. Sauvignon Blanc? Lär mig aldrig vilken druva det är som passar så fint till. Ni får googla.