Glad första advent! Vi har en lugn kväll här hemma eftersom Sigge har varit krasslig i helgen, men vi har fått till några mysiga stunder ändå. Grillat korv i vår vedeldade ugn Greta, druckit glögg och nu när vi kom in till stan fick vi feeling och gick och köpte en gran på favorit-granstället på Heden. Första adventsljusstaken i Fålen är tänt, och när vi har ätit ska vi klä granen och kika på adventskalendern. En fin dag!

I måndags åt vi Calles rårakor med rårörda lingon (och bacon till de som sysslar med sådant). Rivna morötter med pressad citron och marinerade kikärtor till samtliga.

I tisdags var vi på quiz, barnen åt spaghetti med köttfärssås med T, vi delade en charkbricka.

I onsdags hade vi MBT med tema jul – eller kål, sett till vad det var vi åt haha. Mitt bidrag var caesarsalladgrönkål, och förutom det åt vi brysselkålsslaw med wasabi, grönkålssallad med sumak och friterade libabröd, smördegssnurror med grönkål och cheddar, cheddarpaj med långsamstekt lök och grönkål och säkert något mer jag glömt. Till efterrätt åt vi äpplen med färskostkräm, och brigadeiros.

I torsdags åt vi italienska vegofärsbullar smaksatta med basilika och parmesan i tomatsås med pappardelle. Lakritschoklad till efterrätt.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi risoni med getost, gremolata och parmaskinka.

Idag är det söndag och Calle står as we speak och vispar ihop våffelsmet. Våfflorna toppar vi med crème fraiche, tångrom, fint hackad rödlök, dill och västerbottensost.