Greetings från Idre! Vi spenderar några dagar i fjällen och har det oförskämt bra. Vi lever storfamiljslivet deluxe och trots fyra (och ett halvt) barn i sällskapet går det över förväntan när det gäller maten. Idag hade vi planer på att göra raggmunkar men sen insåg vi att ekvationen elva personer + två dåliga gjutjärnspannor = nja.

Jag vet egentligen inte om det här borde definieras som en sorts kombination av raggmunkar och rårakor för jag har för mig att rårakor bara är potatis? Nåväl, det spelar inte så stor roll för de här är de godaste rårakor jag någonsin smakat.

Rårakor
2 portioner + matlåda

10 ekologiska potatisar
2 ekologiska ägg
1 msk matolja
3 msk mjöl
salt, en gnutta svartpeppar

Skölj potatisarna och riv grovt (vi skalar alltså inte). Krama ur ordentligt och lägg i en bunke. Tillsätt ägg, olja och mjöl och smaka av med salt och peppar. Blanda ordentligt. Stek i olja och smör (eller bara olja) på medelhög värme, några minuter på varje sida. Tillsätt eventuellt mer mjöl om smeten vätskat sig. Servera med rårörda lingon (köp ett paket frysta lingon, tina och blanda i socker – klart!) och rivna morötter.