Jag går egentligen inte på semester förrän i slutet av vecka 28, men efter den senaste tidens fina väder och lediga dagar har jag mentalt börjat släppa taget om vardagen. På tisdag har Clara skolavslutning, och efter det följer några veckor av oklara planer innan vi checkar ut på riktigt och åker på roadtrip till Bourgogne. Längtar.

I måndags gjorde vi en enkel linguine med pistagepesto, ugnsbakade tomater och mozzarella. Kallskuret till köttätarna, marinerade kidneybönor till mig.

I tisdags gjorde vi en enkel potatissallad signerad Tommy Myllymäki som vi åt med flankstek/vegbiff och jordgubbs– och rabarbersalsa.

I onsdags åt de andra resterna av flanksteken. Jag nöjde mig med te och macka efter yogan.

I torsdags hann vi knappt vända hemma innan vi skulle gå mot Haga och konsert med Claras kör. Jag och Sigge stannade till på Burgersson på väg dit och festade till det med varsin burgare. Pommes till Sigge, och deras galet goda green chili slaw till mig.

I fredags var Calle borta. Barnen beställda tacos, jag åt en egg salad sandwich.

I lördags grillade vi. Flankstek till Calle och barnen, Buffalo hot sauce-blomkålsspett till mig. Green chili slaw, pommes och bearnaisesås som tillbehör.

Idag är det söndag och vi ska strax ut med båten. När vi kommer tillbaka blir det något enkelt till middag, högst troligt en salad niçoise.