Veckans life hack som knappast är något nytt, men som jag ändå envisas med att inte alltid följa – preppa mat på söndagen så veckan blir lite mer smooth sailing. Det är ungefär det jag ska göra idag faktiskt. Annars är väl veckans höjdpunkten lördagens gyozafest hos vänner, herregud vad gott det var! Det var som en liten gyozafabrik i köket, haha.

I måndags åt vi en kikärtsgryta med potatis som vi åt med libabröd, picklade citroner och färsk koriander. Inget som föll barnen i smaken så de fick äta ris och morfars köttbullar.

I tisdags kastade vi in handduken, struntade i att laga middag och gick till Texas Longhorn som ligger här bredvid. Fajitas till mig, ribs till Calle och hamburgare till barnen.

I onsdags åt vi tomatsoppa med pasta, färsk basilika och mozzarella.

I torsdags gjorde vi linguine med confiterade tomater och vitlök. Burrata på toppen.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åkte vi till vänner och åt gyozas. Som tillbehör gjorde J en helt magisk sallad med juliennade (är det ens ett ord?) morötter, rödlök, pak choi, sockerärter, kålrabbi och äpple som hon dressade med sesamolja, pressad lime och socker. Skall göras asap här hemma. Till efterrätt smakade vi oss igenom ett gäng praliner.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta shakshuka som vi äter med rågsurdegsbröd, labneh och färsk koriander. Det är är en gammal favorit som jag har varit sugen på att laga länge!