Bakom kulisserna i Matrepubliken är det full aktivitet, eftersom mitt livsverk ska flytta. Till min hjälp har jag en alldeles fantastisk person som flyttar inlägg, har gjort designen, pillar med koder och gud vet allt. Vilken superhjälte, säger jag! Fram tills att bloggen är helt klar fortsätter jag att skriva här, men vill ni tjuvkika redan nu kommer bloggen att ligga här.

Nåväl – det var ett sidospår, om än ett väldigt roligt sådant. Vi har ätit mat den här veckan, och middagarna finns samlade nedan som vanligt.

I måndags åt vi en tofu– och mangogrytaRis och färsk koriander som tillbehör.

I tisdags åt de andra korv stroganoff. Jag var ute och åt med J, och vi var på Botanico. Drinkarna var bra och stället var fint. Maten var helt ok – inget vi inte smakat innan, men gott.

I onsdags var det åter en dag när jag åt själv. De andra åt torskrygg med potatis och skirat smör, jag åt efter yogan – en smörgåstårta som jag förberett dagen innan.

I torsdags åt vi bao buns som vi fyllde med gochujangmarinerad och grillad tofukimchigurkapicklad rödlöksrirachamajonnäs och färsk koriander.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi på kalas hos Bibbi som fyllde år, och hon bjöd på en tom kah gai-gryta som vi åt med ris och broccoli. Till efterrätt åt vi en marängrulltårta fylld med grädde, lemoncurd och hallon.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta en chili med sötpotatis och choklad. Den äter vi i mjuka tortillabröd med chilikräm och riven cheddar.