När min kompis tipsade om den här grytan med mango i tänkte jag att det lät lite knäppt med mango i en gryta MEN vet ni? Det är otroligt gott. Blir liksom som en syrlig överraskning som gifter sig fint med tofun och småtomaterna. Receptet hittade hon hos Food Pharmacy.

I originalreceptet ska tofun inte stekas men jag tycker alltid att det blir godare när tofun har yta så jag körde på det.

Mangogryta med tofu

2 portioner + matlåda

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

1,5 msk mald gurkmeja

1 msk kallpressad kokosolja

500 g krossade tomater

0,5 dl tomatpuré

2 dl cashewnötter (blötlagda)

400 ml kokosmjölk

salt, nymald svartpeppar

250 g fryst och tinad mango

270 g fast, naturell tofu

400 g småtomater

70 g babyspenat

färsk koriander till servering

Lägg för det första tofun i press mellan två tallrikar i några timmar innan ni ska äta. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i kokosolja på låg temperatur. Häll över löken och vitlöken tillsammans med ingefära, gurkmeja, krossade tomater, tomatpuré, cashewnötter och kokosmjölk i en mixer och mixa tills det är lagom grynigt. Det får gärna vara lite bitar kvar. Häll tillbaka såsen i grytan och värm upp. Skär tofun i kuber och stek i rikligt med kokosolja tills de har fått färg runtom – stek på medelvärme, och kom ihåg att det ofta tar längre tid än vad man tror att det ska göra. Blanda ner tofun i grytan och tillsätt mango, klyftade småtomater och spenat och rör runt. Servera med färsk koriander.