Första jobbveckan avklarad, och jag hade glömt hur däckad man är när man ska komma in i rutinerna igen. Det har varit tufft, om jag ska vara ärlig, men Sigges inskolning har i alla fall gått över förväntan och det är fint. Middagarna förberedde vi på söndagen, så mycket har gått att plocka fram och bara värma på – som till exempel strangolapretin och bönchilin. Skönt, när det är tusen andra saker att tänka på.

I måndags åt vi strangolapreti med tomatsås. Jag brukar göra de här små godbitarna när vi har surdegsbröd över från helgen, och spenat har vi alltid i frysen. Perfekt i lunchlådan dagen efter! Stek bara på dem på kvällen och värm i micron när du ska äta lunch.

I tisdags skulle jag vidare på möte, så till middag åt de andra spaghetti carbonara, och jag nöjde mig med lite fil och macka innan jag åkte vidare.

I onsdags orkade vi inte laga mat så vi gick till Texas här nedanför. Ribs till Calle, burgare till kidsen och ett stort lass nyfriterade tortillachips med bönor, salsa och guacamole till mig.

I torsdags var det säsongens första VmVP och vi böjd på en bönchili med choklad som vi åt i mjuka tortillas med crème fraiche, riven cheddar, picklad jalapeno och hot sauce.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde jag en potatisgratäng som vi åt med biffar med dijonsenap och vitlök. Rödvinssky till det.

Idag är det söndag och ikväll har jag tänkt att vi ska äta quesadillas med spenat och kesella. Stor bönsallad och hot sauce som tillbehör.