Jag älskar när jag kommer på maträtter som jag helt har glömt bort – det hände idag. Vid fyratiden funderade jag som bäst på vad vi skulle äta till middag och helt plötsligt kom jag på att det var en mindre evighet sedan vi åt magnus quesdillas med spenat och kesella.

Jag har skrivit om dem en gång innan men de förtjänar några minuter till i rampljuset. Alltså: I give you – världens bästa snabbmat.

Quesadillas med spenat och kesella
4 portioner

250 g fryst bladspenat
2,5 dl kesella
200 g riven ost
salt & peppar
2 krm malen muskot
8 tortillabröd

Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hacka den sedan grovt och blanda med kesella, ost, salt, peppar och muskot till en jämn smet. Bred ut ett jämnt lager på hälften av bröden och lägg på de resterande och tryck till lite lätt. Stek försiktigt i en torr stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida tills de har fått färg. Dela quesadillan i fyra delar precis innan servering. Receptet kommer ursprunglingen från Arla.