Vi gjorde en så himla god äggnudelsallad i helgen, som vi åt med sticky tofu/tunt skivad ryggbiff. Vanligtvis gör vi nudelsallad på glasnudlar, men i ärlighetens namn tycker jag de är lite läbbiga, och dessutom svåra att äta. Äggnudlar har jag kommit på är mina favoritnudlar, och jag tycker helt klart att de är det bästa alternativet när man gör en nudelsallad.

Som vanligt finns det inget riktigt recept, utan snarare en skiss som ni får hålla till godo med.

Äggnudelsallad
Blanda ihop en dressing på sweet chilisås, pressad lime, japansk (ljus) soja och en skvätt vatten. Koka äggnudlarna och skölj av i kallt vatten och blanda sedan med dressingen. Hacka grönsaker of your choice – hos oss innefattar det nästan alltid sugar snaps, salladslök och gurka. Toppa med grovt hackade jordnötter, mynta och röd chili. Kanske även lite koriander om det finns? Servera med ert val av protein och en iskall riesling.