Veckan har mest handlat om att leta pjäxor, hämta nyinköpta skidor, tvätta underställ och allt annat man behöver göra innan man ska åka på skidresa. I matväg har det varit en bra planering, även om det inte blev som vi tänkt oss precis alla dagar. Men hörni – dressingen till grönkålssalladen i tisdags, missa inte den. Himmelsk! Nu ska jag äta frukost och snart bege mig ut i backen för årets första åk. Som jag har längtat.

I måndags skulle vi egentligen ätit chili con carne men eftersom Clara åt det till lunch i bamba åt Calle och barnen istället korv stroganoff som vi hade förberett dagen innan. Jag åt en egg salad sandwich och passade på att förbereda en till tisdagens lunch också.

I tisdags åt vi morots- och jordnötsbiffar. Som tillbehör hade vi grönkålssallad med den här supergoda dressingen med tahini och parmesan. 

I onsdags fick de andra spaghetti med köttfärssås och jag följde med M på Avenygalan och fick trerätters. Någon rödbetshistoria till förrätt, potatiskaka med bakad portabello och getostkräm till varmrätt, cheesecake i glas till efterrätt.

I torsdags var det VmP (utan vare sig C eller V eftersom de var på andra äventyr) så vi slog till på varsin grillad surdegsmacka med kronärtskockskräm och pecorino. Machesallad med honungsdijondressing som tillbehör.

I fredags åt vi pizza.

I lördags kom vi upp till Idre och till middag åt vi bakad potatis med pappas legymsallad. Grönsallad  och bönor som tillbehör.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta en vegetarisk gulasch med nybakade baguetter. Gräddfil på toppen, kanske slätbladig persilja om vi hittar i affären.