De senaste dagarna har vi haft alldeles magisk skidåkning. Vindstilla, snöfall (massor) och pudersnö. Ljuvligt! Nu har vi två skiddagar kvar innan pjäxorna får vila till nästa år. Skidsemester, alltså. Bäst!

För några veckor sedan åt vi en stor kålsallad dressad med en helt galet god tahinidressing som Pernilla gav mig receptet på. Tänk på att massera in dressingen ordentligt i kålen så blir den mjuk och krispig på samma gång, speciellt grönkålen som annars kan bli lite stabbig.

Kålsallad med tahinidressing

2 portioner

1 påse grönkål

1 litet spetskålshuvud, mandolinat

0,75 dl olivolja

2 msk dijonsenap

2 msk tahini

1 vitlöksklyfta, riven

1 citron, saften

1 dl riven parmesan

salt, nymald svartpeppar

Riv av grönkålsbladen från stammen och lägg i en skål tillsammans med den mandolinade spetskålen. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen med stavmixer och späd med vatten om den blir för tjock. Massera in i kålen och servera som tillbehör till typ ALLT.