Det har varit en lugn sista kortvecka. Imorgon har barnen studiedag, sen blir det några veckors skola och förskola innan vi ska åka skidor. Som vi längtar! Hur som helst, veckans middagar finns samlade nedan, som vanligt.

I måndags var det nyårsdagen och vi var hos kompisar på deras lantställe och åt traditionsenlig nyårsdagspizza.

I tisdags blev vi bjudna på pulled pork (för min del mungood bits, galet goda!) med guacamole, riven ost, rödkål och crème fraiche. Glass till efterrätt.

I onsdags ville barnen göra egen pasta så vi tog fram pastamaskinen och fixade tagliatelle. Den åt vi med den här gräddiga tomat– och citronsåsen med burrata.

I torsdag firade vi Emmas födelsedag på Orust. Födelsedagsbarnet hade beställt linguine vongole, så det fick hon såklart. En vegetarisk variant med kronärtskocka till mig. Chokladterrin med lättvispad grädde och hallon till efterrätt.

I fredags började Calles LAN och jag och barnen åkte till mamma och pappa i Skåne. På kvällen hade jag beställt bakad potatis med pappas legymsallad.

I lördags gjorde vi varma mackor, toppade med skogschampinjoner, oliver, dijonsenap och cheddarost. Vitkålssallad och cornichons som tillbehör.

Idag är det söndag och ikväll ska jag och Clara på Nötknäpparen! Vi hade tänkt gå till Texas innan föreställningen, men Calle är sjuk så det får bli middag hemma istället. Lite oklart vad, men kanske en gulaschsoppa hade suttit fint!