Vi har ätit långfrukost med mina föräldrar och ska snart ge oss ut på några ärenden på stan. Det märks att vi alla är trötta och sugna på jullov, för det går hiskeligt segt med matplaneringen såhär de sista skälvande veckorna på det här året, haha. Se nedan vad vi lyckades skrapa ihop för godsaker den här veckan.

I måndags gjorde vi quesadillas med svarta bönor. Som tillbehör hade vi en kall sås (gräddfil, chunky salsa och en riven vitlöksklyfta, blanda, ställ kallt, servera, klart) och en salsatomater, silverlök, färsk koriander och pressad lime. Barnen fick bara ost i sina quesadillas och åt bönorna bredvid istället.

I tisdags åt vi penne arrabiata med svarta oliver och riven pecorino romano.

I onsdags köpte vi hem vietnamesiskt innan vi traskade bort till Vasakyrkan och kikade på deras Luciatåg.

I torsdags åt Calle och barnen korv med bröd innan Claras konsert, och jag var på AW med ledningsgruppen och åt en ostbricka innan jag anslöt till resten av gänget.

I fredags åt barnen spaghetti och köttfärssås här hemma innan vi åkte till Haga för att lämna av Clara på genrep inför körens julkonsert. Under tiden gick vi till Café Magasin på tredje lång och åt Reuben och grilled tripple cheese med chips och pickles och drack bubbel.

I lördags var vi bjudna på kalas hos min svägerska och det bjöds på pappardelle med en gräddig svamp– och gorgonzolasås som var himmelsk! Marängsviss till efterrätt.

Idag är det söndag och tills ikväll har Clara beställt pizza, den tunna frasiga varianten som hon helst toppar med mozzarella, svarta oliver, färsk basilika och svamp.