Jag har haft en vecka på hemmaplan eftersom Sigge har varit sjuk, så i måndags passade jag på att matpreppa när Sigge sov. Jag fixade en stor laddning rödkålssallad (som jag äter till typ allt), gjorde tomatsoppa, rullade broccolibollar och planerade veckans middagar. Vi är fortsatt i fas, som ni hör. Hurra! Vad lite prepping kan göra för ens sinnesro.

I måndags gjorde jag alltså en ugnsrostad tomatsoppa som barnen vägrade att äta. Som tillbehör hade vi broccolibollar med salladslök och parmesan.

I tisdags gjorde Calle rårakor som vi åt med rårörda lingon. Som tillbehör hade vi som vanligt bacon till de som äter det och marinerad bönsallad.

I onsdags hittade vi chili con carne i frysen så det åt de andra med ris och gräddfil. Jag åt hummus efter yogan.

I torsdags var det Vin med Viktor, och vi slog till på säsongens första Mont d’Or med klassiska tillbehör som baguette, picklade grönsaker och marinerade soltorkade tomater. Vin Janue i glasen och makarons till efterrätt.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde jag en vegetarisk höstgryta med bland annat puylinser, rotselleri och steklök som fick puttra under tiden som vi skördade äpplen och plockade in utemöblerna från trädgården. Grytan åt vi med hasselbackspotatis. Praliner till efterrätt.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta banh mi. Baguetterna fyller vi med långbakad fläskkarré (Calles), marinerad tofu (min) och picklad rättika/morot, srirachamajonnäs, färsk koriander och rostad lök. Högst tveksamt om barnen äter det här så de får eventuellt rester.