Igår var vi på middag hemma hos vänner och kom hem sent så det är ett trött gäng som skrotar omkring här hemma (förutom Clara som är på scouterna). Jag har några timmar innan jag ska på Operan, så jag ska försöka förbereda lite mat inför veckan som kommer (sen om det blir så är ju en helt annan femma haha). I veckan som har passerat har jag inte haft med mig lunch en enda gång (skandal) men jag tänker att bönchilin vi ska äta ikväll blir perfekt i matlådan veckan som kommer. Hoppas att ni har haft en fin vecka!

I måndags var jag ute med J och åt pizzaTotale. De andra åt tacos där hemma.

I tisdags var det kalas för tvillingarna (som fyllde hela 12 år!) och vi bjöds på burritos. Marängsviss och prinsesstårta till efterrätt.

I onsdags gjorde vi en daal som vi toppade med grovt hackad mandel, spenat och småtomater. Färdiga papadoms (från Santa Maria) som tillbehör.

I torsdags plockad vi fram smörgåsgrillen (som vi kan öppna till ett grillbord) och grillade sticky tofu. Den åt vi med en enkel nudelsallad med kålrabbi, salladslök, edamamebönor, isbergssallad och sockerärtor.

I fredags gick vi till Familjen. Calle åt råbiff, jag åt friterade gnocchis med salvia och blomkål och barnen delade en portion köttbullar med potatismos och brunsås. Till efterrätt drack vi en urgod Grasshopper.

I lördags var vi hos vänner som bjöd på taquitos, det vill säga friterade majstortillas som vi toppade med en uppsjö av tillbehör – guacamole, salsa (två olika och båda lika urgoda, en pico de gallo-lik och en mixad) svarta bönor, mango, färsk koriander och jalapenos.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta bönchili med sötpotatis. Den toppar vi med fet crème fraiche, riven cheddar och färsk lime.