Det har varit en bra vecka i matväg, och det har vi väl antagligen preppen på söndagen att tacka för. Jätteladdningen med sötpotatischilin har räddat luncherna den här veckan, helt klart. Jag har unnat mig en del hemarbete eftersom jag har fått halsont som inte vill ge med sig, och det har helt klart också underlättat.

I måndags var jag pigg och var på MBT. Vi var på Natur som ligger i närheten av Avenyn. Ett trevligt ställe, men jag tycker det är lite väl dyrt och ibland lite onödigt komplicerade rätter. Jag åt bla-bla-bla på pumpa till förrätt och någon rotselleri-historia till varmrätt.

I tisdags åt vi chipotle– och risfyllda paprikor som vi toppade med ett lager riven cheddar och åt med en stor grönsallad och en klick gräddfil. Paprikorna preppade jag på måndagen.

I onsdags plockade jag fram min vegetariska favorit-smörgåstårta som jag förberett på morgonen. Sigge åt hummus med varma tortillabröd och grönsaker.

I torsdags beställde barnen våfflor, och jag slog till på en bakad potatis som jag fyllde med chilismör, gräddfil, riven cheddar och majs. Calle var ute och rullade hatt med jobbet.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi på kalas och till middag åt vi grönkålsbiffar/lax med potatis, spenat-och paprikaröra och en varm crème fraichesås. Till efterrätt åt vi en citroncheesecake.

Idag är det söndag och ikväll vill barnen ha pokébowls från Poh-Keh, så det ska vi äta.