Veckan har lunkat förbi och vi har ätit massor med god mat. Uteköket har med andra ord blivit flitigt använt – det är liksom bara att passa på, för nästa vecka har de hotat med regn. Veckans matsedel nedan, som vanligt.

I måndags grillade vi. Kyckling till de andra, sticky tofu till mig. Som tillbehör gjorde vi Pommes Anna (en slags potatiskaka i form) som vi tillagade i Gretan, och som sås hade vi en ljuvlig tomatrelish med mald koriander och senapsfrön.

I tisdags åt vi pastasallad med bland annat kronärtskocka och burrata. 

I onsdags grillade vi burgare. Smash burgers på kött till de andra, på formbar vegofärs till mig. Som tillbehör hade vi min nygjorda ketchup, misomajonnäs, friterad ingefära och grön coleslaw med äpple, salladslök och sojadressing.

I torsdags grillade vi. Flankstek till de andra, marinerad tofu till mig. Ugnsrostad potatis och rostad vitlöksmajonnäs som tillbehör.

I fredags åt vi pizza som vi gjorde i vår Ooni. Någon med löjrom, någon med parmesancrème, potatis och rosmarin, någon med tomatsås, oliver och mozzarella.

I lördags var det skaldjursfest med alla möjliga skaldjur. Jag nöjde mig med auberginegratäng och sallad.

Idag är det söndag och ikväll äter vi en grekisk aubergine– och kikärtsgryta som toppas med fetaost och olivolja. Skopas upp med bröd.