Vi sladdade just hem på vår gata i stan efter att ha spenderat mestadels av dagen på färjan och i bilen. Vi lämnade Åland vid lunch, och är nu lagom möra kan man säga. Nu är vi hemma i två dagar innan det bär av mot Skåne och sedan vidare mot Frankrike. Vad vi har ätit i veckan undrar du? Kolla nedan för the förnyår-edition!

I måndags åt vi vegofärsbullar med parmesan och basilika i tomatsås. Tagliatelle till det.

I tisdags kom kompisar över på besök och vi grillade korv som vi toppade med bland annat rostad lök, ketchup och honungssenap.

I onsdags gjorde vi pizza.

I torsdags kom vi till Åland och när vi kom hem till våra kompisar åt vi lite smörgås och fil innan vi sladdade in i bastun.

I fredags grillade Gustaf på sin fina Muurikka. Pankopanerade kycklingburgare till de andra, en vegburgare till mig. Massa goda tillbehör till det, och pommes såklart.

I lördags var det en av årets höjdpunkter – FÖRNYÅR. Som vanligt hade vi sex olika rätter – Gustaf inledde med en ljuvlig grön tomatsoppa, jag hade smörresnittar med tre olika toppings, Manne serverade finskt ostbröd med lonken-reduktion, sötpotatisgnocchi och sparris, Calle hade gjort en tarte tartin på lök, Minna en glassbomb med vit choklad och sorbet inuti, och sist ut var Tove som hade gjort en vaniljpudding toppad med salta macadamianötter och getostskum.

Idag är det söndag och vi åt middag på väg hem. Nudlar till någon, ris och gryta till någon annan. Inget att skriva hem om direkt, om man säger så.