Midsommar var bara för en vecka sedan, men ändå har jag lagt den i ett litet fack i hjärtat, där jag samlar kvällar som jag vill minnas länge, länge. Solnedgången över Drakenberget. Maten. Våra vänner. Dans runt midsommarstången halv ett på natten. Lätt duggregn på väg hem till innerstan igen och lukten av sommarnatt. Samtalen. Ibland när jag funderar över livet tänker jag att det är nog exakt det här man ska göra, som att lägga ett stort pussel med bitar av ljuvligheter. Att samla på fina minnen, som Viktor säger till mig ibland.

Vi åt en förrätt som vi hittade hos Salt och Tahini. Har inte sparat receptet så ni får ta instruktionerna med en nypa salt. Ljuvligt gott var det, hur som helst. En riktig sommarrätt.

Sommarpotatis med vispad crème fraiche
Lägg nypotatisar på en plåt, ringla över olja, strö över salt och nymald svartpeppar. Grädda i ugnen på typ 225 grader (jag brukar ibland ta mer för jag gillar ordentligt med yta på potatisen) i en halvtimme. Vispa fet crème fraiche, vänd ner citronzest och lägg ner i en sprits. Skiva rödlök tunt och leta upp en burk med tångkaviar i kylen. Finhacka dill. Lägg potatis på en tallrik, spritsa ut crème fraiche. Toppa med tångrom, lök och dill.