Semesterlunken närmar sig än mer, och eftersom barnen är lite till och från på föris/fritids är det stora semesterlunken här hemma redan nu. Eller kanske inte HELT, men nästan. Midsommar firade i Örgryte, och dagen efter åkte vi till Sandhem och hälsa på kompisar och slappade på deras sommarställe. Om några veckor åker vi tillsammans till Frankrike, och vi vi har stämt av viktigheter som vingårdar, att man (tydligen) måste ha en reflexväst i bilen när man kör i Frankrike och annat nödvändigt. Hur som helst – veckans middagar finns nedan.

I måndags gjorde vi crêpes med avokadokräm.

I tisdags åt jag efter yogan och eftersom jag fick provsmaka Calles förnyårsrätt kan jag icke yppa här vad vi åt. Gott var det dock, kan jag lova!

I onsdags åt jag senare än de andra, så jag slängde ihop en tomat– och burratasallad med basilika och olivolja. Havssalt och nymald svartpeppar på toppen.

I torsdags gjorde vi en pastasallad med kronärtskockscrème, ugnsrostade grönsaker och burrata. Frank Cornelissen i glasen.

I fredags var det ju midsommarafton, och på kvällen åt vi zucchini– och mungbönsburgare med furikake, groddar och sallad. Sötpotatispommes som tillbehör, brynt smörglass med rosmarinkolasås till efterrätt.

I lördags var vi hos vänner och grillade halloumi, spetskål och burgare. Dijonmajonnäs och pommes som tillbehör.

Idag är det söndag och vi åt pasta på Benne på väg hem från Sandhem.