Igår trotsade vi de isande vindarna utanför och åt sallad till middag. En riktig god historia dessutom med bland annat melon, mynta och pistagenötter. Kommer vara perfekt till sommarens grillmiddagar! Receptet hittade jag hos Food Pharmacy.

Vi hade även lite fetaost hemma, så det blandade jag ner. Och skippa inte myntan hörni, den är toppen till! Och nötterna, herregud vad goda de var.

Pistage- och melonsallad
4 portioner

1,5 dl röd quinoa
1,5 dl pistagenötter (+flytande honung och havssalt)
1 kg vattenmelon
1 stor bunte mynta

0,5 dl rapsolja
0,5 dl pressad citron
en gnutta honung
2 tsk sumac (vi hade nog lite mer för jag älskar sumac)

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen (jag brukar ha i lite buljong också så smakar den mer). Skala och dela melonen i lagom stora bitar. Rosta pistagenötterna i en torr panna, ringla över honung och strö över lite havssalt. Låt svalna på bakplåtspapper. Lägg quinoan på en stor tallrik, toppa med resten av ingredienserna och ringla över dressingen.