Det har varit grå och bråda veckor det senaste. Jag har slarvat. Jobbat för mycket, tränat för lite och känt en allmän hopplöshet över det konstanta, grå och regniga vädret som har parkerat över Göteborg. Jag brukar aldrig bli så påverkad av vädret, och vill fortfarande hävda att årstider är något av det bästa som finns, men efter att ha kämpat mig till jobbet i motvind, ösregn, kyla, orkanvindar och allt där emellan måste jag ändå säga att en solig vår är mer än välkommet. Den här helgen är vi i Skåne för att fira pappa, Nelson och tvillingarna som har fyllt år, och jag ser fram emot att stänga av hjärnan lite och bara hänga hemma.

I matväg har det varit lite upp och ner, men några goda och enkla rätter har vi fått till det senaste. När vi hade MBT för några veckor sedan slängde jag ihop en enkel sallad som var väldigt god som tillbehör till vårrullarna vi åt, men jag kan tänka mig att den även passar bra till gyozas. Vi hade fryst avokado, men föredrar alltid färsk.

Avokadosallad med kålrabbi och pomelo
4 portioner

2 avokado
1 kålrabbi
0,5 pomelo
ponzu + furikakefrön

Gröp ur avokadon och lägg på ett fat. Skala och tärna kålrabbin och lägg på fatet med avokadon. Ta ut pomeloklyftorna och dela på hälften och lägg på avokadon och kålrabbin. Toppa med ponzu och furikakefrön, servera direkt.