Jag fortsätter mina airfryeräventyr och gjorde igår helt magiskt goda parmesanpanerade aubergineskivor som vi hade som tillbehör till vår spaghetti puttanesca. Jag körde som vanligt lite på känn, men de blev alldeles ljuvligt mjuka inuti och frasiga utanpå.

Perfekta även att lägga i en eggplant parm om man gillar sådant. Och det gör man ju tänker jag… (snabbkurs: varva parmesanpanerade aubergineskivor med tomatsås och mozzarella, gratinera i ugnen, servera med sallad och en bit bröd).

Parmesanpanerad aubergine i airfryer
Börja med att skiva auberginen och lägg skivorna i ett durkslag. Strö över salt och låt stå i ungefär en halvtimme, eller så länge du hinner. Preppa under tiden paneringen – knäck ett ägg och vispa upp i en skål, lägg mjöl på en tallrik och panko och fint riven parmesan i en annan (och pankoblandningen kan du med fördel smaksätta med salt, peppar och lite paprikapulver eller chili). Torka av skivorna, lägg först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Lägg i airfryerkrogen och spraya med olja. Kör på inställningen för grönsaker (tror våra gick på 170 grader i 10-15 minuter). Efter halva tiden vände vi skivorna och sprayade på lite olja och lät dem gå en stund till.