Jag har skaffat mig en airfryer. Ingen avanceread historia, men en liten, lagom och effektiv för mig som vill ge mig in i airfryerns vegetariska värld. Varför då? För jag har scannat nätet i jakt på information om det är lönt att skaffa en airfryer om man är vegetarian och inte kommer göra kött i den, och det enkla svaret är JA. Jättestor anledning nummer ett? Tofu. Av alla vegetariska proteinrika alternativ är tofu min ohotade favorit. Jag äter tofu minst en gång i veckan på massor med olika sätt, och jag har hittills gjort tofu i airfryern på två olika sätt och det har varit succé båda gångerna. Vi kommer bli bra kompisar, airfryern och jag! Tips jag har lärt mig av en amerikansk snubbe på Youtube? Köp en såndär sprayolja som man hittar i välsorterade matbutiker, så blir resultatet helt magiskt.

Idag slängde jag ihop en slarvig och enkel historia som säkert kunna se mycket finare ut, men DEAR GOD vilket fras det blev på den där tofun, oavsett utseende. Helt otroligt. Receptet nedan får ni se mer som en skiss, ok?

Tofu i airfryer
Pressa ut vätskan ur tofublocket genom att lägga den i press ett tag innan du ska äta. Skiva sedan i valfri storlek och torka av med lite papper. Marinera med soja och lite ingefära om du vill det. Häll maizena på en tallrik och doppa dina tofubitar däri så att de täcks helt. Skaka av försiktigt och lägg i airfryerkorgen. Spraya med olja. Kör i 20-ish minuter på 180 grader, öppna efter halva tiden och vänd tofubitarna. Servera direkt.