Fredag, fredag, älskade fredag. När man har en någorlunda städad lägenhet, har stängt ner jobbdatorn för dagen, pizzadeg på jäsning och en hel kväll tillsammans med familjen att se fram emot. En av de bästa stunderna på veckan. Den här helgen spenderar vi på hemmaplan. Vi ska ta en lunch på stan, äta middag hos V&S, jag ska på Operan (Den Flygande Holländaren, det ska bli spännande) och så ska vi äta gofrukost med surdegsfrallor.

Ska ni bjudna på något gott i helgen kan jag varmt rekommendera de här små kompisarna, chili cheesekrustader med färska jalapenos på toppen. HERREGUD vad många vi satte i oss förra lördagen, haha. Perfekt till fördrinken! Receptet kommer från Ica.

Chili cheesekrustader
24 stycken

1 färsk jalapeño
100 g  färskost
2 dl riven cheddarost
24 små krustader
0,5 skivad färsk jalapeño (till garnering)

Sätt ugnen på 200 grader. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon. Blanda med färskost och cheddar. Ställ krustaderna på en bakpappersklädd plåt eller i en ugnsfast form och fyll med ostsmeten. Toppa med tunna skivor av jalapeño. Ställ in i mitten av ugnen 5–10 minuter eller tills osten smält och de fått lite färg. Servera direkt.