Greeetings från Kvitfjell! De andra är ute i backen men jag har dragit på mig nackspärr och sitter hemma med två lager halsduk och kurerar mig. Det är dock inte så synd om mig alls, för jag passar världens gulligaste labradortjej och har sällskap av Sigge som tar skidpaus.

Imorgon bär det av mot Göteborg igen, och efter två veckors semester är det alltid skönt med lite vardag igen. VmVP är på tillfällig paus eftersom VP är på några veckors resa i Malaysia, men sist vi träffades åt vi Calles supergoda Bookmaker Toast. De andra hade en maffig köttbit på sina mackor, och till mig stekte han en vegobiff från Beyond Burger som vi skivade upp. Supergott! Receptet kommer från Tommy Myllymäki.

Bookmaker Toast
4 portioner

4 biffar à typ 150 g (Calle använde entrecôte)
2 dl majonnäs
2 msk skånsk senap
2 tsk dijonsenap
10 cm färsk pepparrot
4 äggulor
1 kruka huvudsallad
4 skivor surdegsbröd
smör och olja till stekning

Rumstempa köttet innan det ska stekas, och salta och peppra på båda sidor. Blanda majonnäs med båda senapssorterna och ställ åt sidan. Stek köttet på hög värme i olja så att det får yta. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör. Stek några minuter på varje sida och låt köttet vila på en skärbräda innan du skär upp det. Tvätta fyra salladsblad och skala och riv en rejäl hög med pepparrot. Stek brödskivorna på båda sidorna i smör och lägg upp på tallriken. Stryk på senapskräm och fortsätt med sallad och fint skurna bitar med kött (Calle serverade dock med hela bitar). Bygg sedan fågelbo av pepparrot på varje macka och placera en äggula däri.