Dags att göra bokslut på de senaste tolv månaderna! Och vilka tolv månader, sen. Högt och lågt, som vanligt haha. Så som livet brukar vara med andra ord. Håll till godo – nyårslistan 2023 till eder (eller egentligen mest min) service.

Har jag några guldkorn för 2023?
Verkligen! Vi hade en helt fantastisk roadtrip till Frankrike i allmänhet och Bourgogne i synnerhet. Resten av sommaren regnade bort i Sverige, men hösten bjöd på några otroligt fina dagar. Båtturer blev det inte många, men de få vi fick till var magiska. Köpenhamn på höstlovet var ju också en höjdare! Och herregud, inte att glömma de två Depeche Mode-konserterna jag var på. Livets konserter, alla kategorier!

I matväg då?
Massor! Årets första Mont D’or är ju alltid en upplevelse, för att inte tala om Claras fina Trangiaköks-krabbelurer. I Frankrike åt vi ost, ost och ost (Comté! Epoisse!) och kronärtskocka mest hela tiden. Vi har blivit duktiga på att planera (och följa) våra matsedlar för veckan, det är kanske årets största guldkorn när jag tänker efter. Haha.

På tal om det då – vilken är årets drink?
Ja, det är en bra fråga. Vi provar nya drinkar nästa hela tiden så det är svårt att utse bara en. Generellt dricker vi ofta någon variant av Negroni när vi inte vet vad vi vill ha (sour, sbagliato, med olika Amaros i osv) så det kanske ändå får bli det som blir årets drink 2023 faktiskt. Congrats, Negroni! Vi har haft många roliga kvällar med dig.

Upptäckt ny smak?
Hm. Nej, tror inte det?

Hur gick det med eventuella nyårslöften?
Jag hade inga direkta nyårslöften, men jag har helt klart blivit bättre på att jobba lite mindre och leva lite mer. Och det är jag så himla glad för! Sen har livet varit tufft emellanåt ändå, men det är något jag tror jag helt enkelt får lära mig att leva med. Sen hade jag ju en önskan om att vi skulle ses lite oftare i vårt matbloggsgäng, och det tycker jag ändå vi har gjort!

Till nästa år då? Några nya planer i matväg?
Jag ska fortsätta baka, det gör mig glad! Som terapi för själen.

Vad ska ni äta på nyår?
Ja, det är en bra fråga – det här året har vi några fler kompisar som firar med oss så vi gör helt enkelt en rätt var. Vad jag och Calle ska bjuda på är fortfarande något oklart, men just nu lutar jag åt en variation på kronärtskocka (faux lobster roll I friterad kronärtskockshjärta med citronaioli & pecorino) men vi får väl se vad det blir.

Tack för det här året, livet! Det har varit spännande! Nu har jag lärt mig att skita lite mer i jobbet, nästa år ska jag fylla min tid med ännu mer saker som gör mig glad. Jag ska volontärarbeta på Berättarministeriet, jag ska ut på äventyr i världen, jag ska ligga på soffan med min lilla familj och kolla film och äta popcorn, jag ska göra mindre av vad andra vill att jag ska göra mer och mer av sådant som jag själv vill göra, jag ska lyssna mer på mina högkänsliga drag och vara snäll mot mig själv, jag ska meditera, jag ska sluta bry mig om saker jag inte behöver bry mig om, jag ska basta mer, jag ska äta massor med god ost, jag ska vara mer i Skåne, jag ska vara mig själv. This year I was strong, next year I’ll be happy. Gott nytt år, vänner.