När Clara fyllde år för några veckor sedan ville hon ha marängsviss istället för tårta. Bra val tyckte jag, och för att jula till den lite gjorde jag små saffransmaränger att ha till. Maränger är ju otroligt lätt att göra själv, bara att vispa ihop smeten, spritsa och ställa in i ugnen. Jag förberedde mina dagen innan men lät dem stå kvar i ugnen över natten så att de inte skulle bli mjuka (men det går också bra att förvara i lufttät burk såklart).

Jag tog i lite extra citronsaft eftersom jag tycker om när de är lite syrliga. Receptet kommer från Fredrikas Fika! Kolla in hans brödrecept för övrigt, de är toppen.

Saffransmaränger
50-ish stycken

1 tsk citronsaft
0,5 g saffran
2 äggvitor
1,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 100 grader. Blanda citronsaft och saffran och vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret lite i taget tillsammans med saffransblandningen och vispa tills sockerkristallerna löst upp sig helt. Spritsa små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt och baka i nedre delen av ugnen i ungefär en timme tills de är torra och spröda.