En vecka som började med vardag och slutar med Nobelfest! Helgen blev inte riktigt som vi planerat då våra stackars vänner som skulle kommit på besök blev sjuka, men vi har haft det bra här hemma ändå. Legat på soffan och tittat ikapp några avsnitt av Julkalendern, provsmakat årets julölsbryggd (den blev supergod!) och idag är det söndag och vi ska titta på julfilm och skrota omkring här hemma. Ljuvligt.

I måndags gjorde vi grönsaksfyllda enchiladas som vi åt med en grön coleslawvitkål och selleri (dressad med rapsolja, pressad lime, jalapenos och ingefära).

I tisdags åt vi äggnudlar med svartpeppartofu, broccoli och edamamebönor.

I onsdags åt vi spaghetti carbonara.

I torsdags hade vi kalas för Clara! Innan maten drack vi champagne och mumsade på västkustchips toppade med smetana, tångrom, rödlök och finhackad dill. Till varmrätt åt vi Calles Biff Stroganoff med ris och saltgurka, och till efterrätt festade vi till det med en julig marängsviss toppad med saffransmaränger.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi hemma hos vänner och åt… pizza. Och inte vilken pizza som helst för den delen, utan deras svingoda surdegs-napolitanska pizza som är utomvärldligt god.

Idag är det söndag tillika andra advent, och till middag ska vi äta pizza. Nej haha, skoja bara. Vi ska ha Nobelmiddag! Till förrätt ska vi äta västerbottenmousse med kavringssmul, till varmrätt blir det ugnsrostad spetskål med brynt smörsås, krasse och tångrom (och även torskrygg till resten av gänget här). Till efterrätt blir det Dumbledores Mystiska Citronpudding, som Clara hittade i sin nya Harry Potter-kokbok. Spännande!