En av mina kompisar skrev till mig på Instagram när jag lade upp den här bilden, och sa att hon just undrade vilka som fortfarande knäcker nötter på jul, haha. Well. We do. Det är en tradition vi riktigt längtar efter när det väl är dags för juletid, för då traskar vi ner till Saluhallen och vår kompis Arash som driver Zeytoon, och köper med oss Grenoble-valnötter och hasselnötter som vi sedan mumsar på hela vägen fram till nyår.

På tal om traditioner – ser ni det något slitna och nersölade exemplaret av En Julsaga som ligger på bordet? Den snodde jag oavsiktligt från skolbiblioteket på Läredaskolan i Hässleholm när jag gick i typ trean (förlåt! Jag glömde att lämna tillbaka den och sen har den liksom bara hängt med genom livet) och allt sedan dess har jag läst den här boken varje jul. Det här är min absoluta favoritbok av Charles Dickens, och kanske en av mina favorit-jultraditioner med, för den delen. En fin och tänkvärd julsaga <3