Förra veckan var vi i Köpenhamn med barnen, och eftersom vi redan innan hade frågat vad de ville äta (där snabbmatshak och annat tråkigt helst inte skulle vara med på kartan) gjorde jag en planering utifrån det. Det blev toppen! De åt bra på varenda ställe vi besökte, och tyckte det var god mat och gott att dricka. Nöjda föräldrar, nöjda barn.

Sticks’n’sushi I Tivolihaven
Barnen älskar sushi, så när jag letade lunchställen nära Centralstationen och vårt hotell ramlade jag över Sticks’n’Sushi som ligger vid Tivoliområdet men som har ingång både utanför och inuti Tivoli. Barnen tyckte det var toppen, och för mig fanns det en hel del vegetariska alternativ. Calle gav dessutom tummen upp, så hit kommer vi gå igen.

Hidden Dimsum I Nytorv
Dumplings går hem hos barnen, så vi bokade Hidden Dimsum på Nytorv. Vi beställde in allt från gurksallad med chili och soja, ångande och stekta dumplings, kantonesiska pannkakor, krispig tofu och vegetariska vårrullar. Supergott! Det enda minus var att man endast kunde betala med antingen danska betalkort eller kontant.

La Baracca I Tivoli Food Hall
Fint litet ställe med ingång både från Tivoli och utifrån. Supergod färsk pasta med något som passade samtliga i familjen.

Pavillon de Verre I Torvehallerne
Här hamnade vi av en slump när vi skrotade omkring i Torvehallerne och var sugna på en drink. Roligt ställe där vi fick säga vad vi tyckte om, och så blandade de en drink efter det. Spännande! Barnen drack en jättegod lemonad. Trevlig personal!

Little Brother I Nørre Farimagsgade 57
Jag är vansinnigt förtjust i pizzorna på det här lilla men ack så gulliga stället, och de gick hem även hos Calle och barnen. Vi åt en med ricotta salata och friterad aubergine som var HIMMELSK. Längtar tillbaka redan.