När jag serverade den här soppan fick jag besvikna miner hos barnen. Hemska öde att äta en fin, hemmagjord tomatsoppa när man kan äta Heinz färdiga på burk! Jag och Calle tyckte i alla fall att den var jättegod, och hiskeligt lätt att göra.

Receptet hittade jag för längesedan på Instagram.

Rostad tomatsoppa
2 portioner + matlåda

2 burkar/askar småtomater
2 potatisar
1 lök
1 hel vitlök
1 liter grönsaksbuljong
1 skvätt balsamvinäger
salt, nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka potatis och lök grovt och lägg på en plåt tillsammans med tomaterna och en hel vitlök. Ringla över olivolja och grädda i ungefär 25-30 minuter tills tomaterna och potatisarna är mjuka. Rör runt lite då och då så att löken inte bränns. Lägg ner allt förutom vitlöken i en kastrull och fyll på med grönsaksbuljongen. Tryck ut vitlöksinnehållet ur skalet och blanda ner i soppan. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar och låt koka ihop i några minuter innan servering.