Vilken vecka det blev. Intensiv, rolig och med några fina dagar i Köpenhamn! Igår hade vi kalas för mamma, och idag åt vi en sen frukost och åkte sedan hem till Göteborg igen. Fint det med, för jag har ju inte varit hemma på en hel vecka. Vad vi har ätit finns samlat nedan.

I måndags åt vi rigatoni med en sås på ugnsrostade tomater och fetaost, smaksatt med oregano och basilika (tydligen mer känd som tiktok-pastan, läste jag i ett nummer av Buffé).

I tisdags åt vi blomkålsstuvning.

I onsdags åt vi Dimsum i en salig blandning. Gurksallad med chili och soja, dumplings i några olika former och smaker, kantonesiska pannkakor med salladslök, friterad tofu och vårrullar bland annat.

I torsdags åt vi napolitansk pizza på Little Brother. Den med friterad aubergine och ricotta salata var magisk! Allt var magiskt, när jag tänker efter. Haha.

I fredags åt vi meze. Hummus, fattoush och muhammara, bland annat.

I lördags var det kalas för mamma, och pappa lagade någon köttbit (vegetarisk biff till mig) med hans berömda trepepparsås. Klyftpotatis och grönsaker som tillbehör. Mammas skånska äpplekaka till efterrätt.

Idag är det söndag och ikväll gör vi en enkel penne arrabiata med massor av parmesan.