Vi har hållit ihop ett tag nu, jag och mina matbloggsvänner, där jag sedan en lång tid tillbaka är den enda som bloggar. Haha. Det var 2011 som vi träffades första gången, och allt sedan dess har vi träffats mer eller mindre regelbundet genom åren, med ofrivilligt uppehåll under pandemin. Några har lämnat oss för andra äventyr men vi är ett litet gäng som envist håller fast, och senast sågs vi hemma hos Kim i Älvängen, där vi både fick se hennes fantastiskt fina hus och festa till det med massor av god mat. Även om jag ibland är trött efter en lång jobbdag ger de här träffarna så otroligt mycket energi, så tack för det kompisar <3

En av rätterna vi åt hos Kim var hennes bakade vindruvor. Låter helt knäppt tycker jag, men herregud vad gott det var! Perfekt som tillbehör till… ja, nästan allt kanske?

Bakade vindruvor
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vindruvorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar. Baka i 30-40 minuter tills de skrumpnat ihop något. Kim serverade druvorna över en enkel parmesancrème, som passade toppen till!