Den här veckan har det varit relativt smooth sailing med middagarna, kanske tack vare (åter igen) söndagspreppen. Måndagens gryta gjordes dagen innan, falafelsmeten likaså. Bra tips för övrigt, att göra falafelsmet och frysa in och sedan ta fram och tina under dagen, sedan blanda i bikarbonat och bakpulver precis innan fritering på kvällen. Nu väntar en vecka med lite mindre framförhållning och planering, för vi ska till Skåne och fira höstlov hos mamma och pappa. På onsdag åker jag och Calle med barnen till Köpenhamn, där vi ska vara i två nätter på vårt nya favorithotell. Jag har dessutom bokat några spännande restauranger (Dim Sum! Indiskt! Sushi!) och kanske vi kan trycka in någon barnvänlig drinkbar också. Tivoli ska vi såklart också besöka! Återkommer med rapport.

I måndags åt vi en kikärtsgryta (chana masala) som vi peppade på söndagen. Håll i hatten nu så ska ni få höra hur ambitiös jag var på morgonen, för då satte jag en naan-deg som fick kalljäsa i kylskåpet under dagen. Grytan åt vi alltså med ris, nybakade naan (några penslade med vitlökssmör och några med sambal oelek) och picklade citroner.

I tisdags fyllde Calle 43! Vi firade med fest och trerätters, såklart. Rårakor med smetana och fint hackad rödlök till förrätt, panna med enbärsbiffar (på blandfärs till de andra, på Anammas formbara färs till mig), lingon, grädde och messmör till varmrätt och glassbåtar i stora lass till efterrätt.

I onsdags åt Calle och barnen makaroner och falukorv, jag åt en rågsmörgås med ost, en skål med fil och drack en kopp te efter yogan.

I torsdags friterade vi falafel! Smeten förberedde jag i söndags och frös sedan in och plockade bara fram på morgonen innan jag åkte till jobbet. Falafeln åt vi i pitabröd med sallad, saltgurka, syrad rödkål och tahinisås.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi på landet, och till middag gjorde vi en pasta med svamp, rödlök och gorgonzola. Rucolasallad med citronette som tillbehör. Rostad kokos med vaniljglass och passionsfrukt till efterrätt.

Idag är det söndag och ikväll åker jag och barnen till mamma och pappa för att ha höstlov. Till middag har jag beställt grillade mackor med dijonsenap, lagrad cheddar och oregano.