I torsdags hade vi Oktoberfest. Lyssnade på oompa oompa, drack tysk öl (eller kall, krispig riesling för min del) och åt massor med tysk mat. Surkål, potatissallad, tysk senap, bretzels, saltgurka och till efterrätt – en enkel apfelstrudel på smördeg och äppelmos.

Vad som gör en potatissallad tysk är fortfarande lite oklart för mig, men efter inspiration från min halvtyska kompis tärnade jag saltgurka och blandade ner. Egentligen skulle det varit majonnäs i också, men jag var mer sugen på en klar sallad så jag skippade det.

Tysk-ish potatissallad
Blanda en vinaigrette på rapsolja, vitvinsvinäger och grovkornig senap i en stor skål. Tärna saltgurka och hacka rödlök fint. Tärna kokt potatis, och blanda ner alles i vinaigretten. Tillsätt eventuellt några kapris (jag älskar kapris!) och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låter du salladen stå ett tag innan servering kan det vara bra att döna över lite mer vinaigrette innan servering så att salladen inte blir torr.