Det gör inget att det är sol och regnar om vart annat, för vi skrotar omkring här hemma och packar upp, tvättar och tittar på fotboll. Om det är uppehåll idag ska vi ta med oss Claras Trangiakök och gå en sväng vid Delsjön kanske, och göra krabbelurer och dricka flädersaft. Ikväll kommer vår efterlängtade T, som är hemma från London. Mat har vi ju lagat också, och igår provade vi att göra vispad ricotta som jag har velat göra länge. Jag hittade en bild för ett tag sedan hos Elin, och utgick helt enkelt från den.

Toppa kan man ju göra med lite vad som helst och egentligen skulle det varit något mer (mynta tror jag kanske?) men det glömde jag så vi hade honung och tunt skivad chili. Jag rostade tomatbröd och delade i stavar att skopa upp röran med.

Vispad ricotta med honung och chili
Lägg ricottan i en skål och vispa i några minuter tills den är något slätare och lite fluffig. Smält en matsked honung så att den blir rinnig i konsistensen och ringla över. Toppa med havssalt, svartpeppar, olivolja och fint hackad chili av valfri sort.