Semestervecka nummer två fortskrider och vi skrotar omkring här hemma hos mamma och pappa. Idag vaknade vi till regn och har inga planer alls förutom att baka kanelbullar. Kanske jag och Calle går på bio ikväll och ser Oppenheimer. Vi har lyssnat på ett helt gäng poddar under bilresorna till och från Frankrike, och inte sällan har de haft koppling till kärnkraft och atombomber. P3 har några bra dokumentärer, både om katastroferna i Fukushima och Tjernobyl, men också ett avsnitt som handlar om kärnkraft i Sverige. Rekommenderas!

Innan vi gick på semester lagade vi en supergod och snabb pasta med halloumifärs. Vi blev bjudna på det här hos våra vänner på Orust, och det var en riktig höjdare måste jag säga! Kommer bli en stående favorit när vardagen drar igång igen.

Halloumifärs
4 portioner

1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2 paket halloumi
1 burk krossade eller passerade tomater
salt, nymald svartpeppar
paprikapulver
torkad oregano
chiliflakes

Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna. Rör ner tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med i några minuter (och tillsätt eventuellt mer olivolja om det blir för torrt). Riv halloumi grovt och rör ner i pannan. Stek i några minuter så att halloumin får lite färg, rör sedan ner en burk krossade tomater och rör runt. Smaka av med salt, nymald svartpeppar, torkad oregano och eventuellt mer paprika. Toppa med chiliflakes.