Igår morse lämnade vi Beaune och körde mot Colmar. Vi hade god tid på oss så vi körde på den kända Route des Grand Crus som går från Santenay till Dijon. Vi kom till Colmar på eftermiddagen och installerade oss snabbt i lägenheten och drog sedan ut på stan och spanade på allt som finns att titta på – och det är en hel del. Korsvirkeshus, bland annat – se nedan för en liten stilstudie. Som hämtat ur en tyskfransk saga!

Man märker att det är på gränsen till Tyskland (och att Colmar för övrigt har varit just tyskt ett flertal gånger under historiens gång) och inte minst på restaurangernas menyer. Man äter choucroute (surkål) och bretzels, tarte flambée och spätzle. Med undantag för Calle är ju resten av familjen tokiga i bretzels, så vi satte i oss ett helt gäng igår. Idag ska vi fortsätta spana på stan, men imorgon bär det av hemåt med ett kort stopp i Heidelberg.