Känns helt knasigt att vi ska åka imorgon. De senaste veckorna på jobbet har varit intensiva, även om jag som vanligt hade planerat tvärtom. Politiska beslut kan ju inte jag påverka, så det är inte så mycket mer jag kan göra än att gilla läget. Vi packade ihop jobbdatorn igår eftermiddag, åkte direkt till mamma och pappa och här mellanlandar vi tills vi åker tidigt imorgon. Första etappen går härifrån via Helsingborg/Helsingör, igenom Danmark, till Rödby/Puttgarden och vidare igenom Tyskland där vi ska sova första natten. Vi har bokat hotell med pool (till Claras lycka) och restaurang (till min lycka) för imorgon är det inte bara avresedag, det är också vår elvaåriga bröllopsdag, som ju får firas på något sätt.

Andra dagen kör vi sista biten genom Tyskland, in i Frankrike och är framme i Fleurie i södra Bourgogne på kvällen. Sist jag var i Fleurie var 2001, då vi var på roadtrip med min familj. På väg hem från Italien tog vi en sväng förbi några vingårdar och körde kulle upp och kulle ner, provade vin och levde livet på den franska landsbygden. Jag har så fina minnen från just Fleurie, och när det dök upp ett alternativ till boende där kände det självklart att vi skulle bo just där. Vi har hyrt en liten enkel stuga på en camping mitt bland alla vinodlingar, och där finns pool till barnen och en liten terass där vi kan sitta på kvällarna och dricka vin och spela Alfapet. I Fleurie stannar vi i fem nätter, sen bär det av mot Beaune där vi ska bo i två nätter. Om det blir mer landsbygd och småproducenter i Fleurie, tänker jag att vi ska besöka några av de stora vinhusen i Beaune och kika på de magnifika vinkällarna som ligger under staden. Efter Beaune åker vi till Colmar, som jag verkligen ser fram emot att besöka för där har jag aldrig varit innan. Efter Colmar åker vi till Heidelberg för att hälsa på E som pluggar tyska där, sen slingrar vi oss igenom några småbyar på weinstrasse innan vi tar oss upp genom Danmark och hem till mamma och pappa igen. Livets resa börjar snart.