Arbetsmoralen idag har varit ungefär minus tjugofem procent, som det sig bör såhär två dagar innan semestern. Regnet har öst ner hela dagen och jag har rensat i lådorna, i garderoben, bakat matiga muffins med keso och cheddar och vilat en sväng. Nu badar barnen och när Calle kommer hem från gymet blir det Harry Potter, men först – en note to self att snarast igen göra de här goda smördegssnurrorna som Tilda bjöd på sist vi var på landet.

De här är inte bara goda utan helt sjukligt megajättegoda. Recept från Tik Tok (men har ingen aning från vem för jag är så gammal att jag inte sysslar med det haha).

Smördegssnurror med oregano och parmesan
12-15 stycken

1 paket smördeg (tinat)
1 ägg, uppvispat
vitlökspulver, torkad oregano
massor med riven parmesan
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Strö över vitlökspulver, salt, oregano och massor med parmesan. Tryck på fyllningen ordentligt och ta sedan en pizzzaslicer och skär smala strimlor, ungefär 1 cm. Snurra ihop och grädda i ungefär 15 minuter tills de fått fint med färg.