Vilken vecka. Det har varit helt galet varmt inne i stan, och vi har varvat besök på Plaskis i Majorna med skolavslutning, Lisebergsbesök och hemmahäng i vår tjugofemgradiga lägenhet. Nu har Clara gått sin sista dag på Landalaskolan, eftersom vi hastigt fick reda på att den kommer att läggas ner till höstterminen. En sorg både för henne och för oss, och den senaste månaden har var en strid ström av sura mail till beslutsfattare, osäkerhet inför om hon får gå på en ny skola vi själva har valt tillsammans med sin BFF och ledsamhet eftersom Clara har tyckt att det har varit jobbigt. Sen trodde vi att det hade löst sig, sen hade det inte alls gjort det och nu väntar vi på besked för att se hur hösten kommer att se ut. JESUS. Nåväl, vi kommer sakna henne coola pedagoger och den fina, fina lilla skolan som har varit en av Göteborgs minsta. Men, vi är också tacksamma att hon fick förmånen att gå sina första år i skolan där. Det har varit toppen, och Clara har älskat det!

Ikväll är Calle på Metallica som spelar på Ullevi, och jag och kidsen är hemma. Pasta blir det inte till middag, men däremot en egg salad sandwich till mig och våfflor med lax, gräddfil och gräslök till barnen. Förra helgen åt vi den här godbiten till pasta, vars recept jag hittade i ett gammalt nummer av  Allt om Mat.

Linguine med pistagepesto, rostade tomater och burrata
4 portioner

350 g linguine
400 g körsbärstomater
1 msk olivolja
0,5 msk balsamvinäger
salt, nymald svartpeppar

1 stor kruka basilika
1 stor vitlöksklyfta
2 dl rostade och saltade pistagenötter
50 g fint riven pecorino eller parmesan
2 dl olivolja
salt, nymald svartpeppar

100 g burrata eller mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnssäker form och ringla över olja och vinäger. Strö över flingsalt. Vänd runt tomaterna och rosta mitt i ugnen tills de fått fin färg och blivit mjuka, det tar 15-20 minuter beroende på ugn. Jag gjorde mina i vår vedeldade uteugn så har lite svårt att uppskatta värmen där.

Repa bladen från basilikan och skala och skiva vitlöken grovt. Lägg i en hög bunke tillsammans med resten av ingredienserna till peston och mixa tills du har den så grov eller finmixad som du vill ha den.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av (spara lite av pastavattnet!) och blanda ner peston, och eventuellt pastavatten om det behövs. Lägg på ett fat och toppa med tomater, mozzarella eller burrata och eventuellt lite extra riven pecorino och några basilikablad.