Några dagars långhelg på Orust hägrar, och vi ska göra något som jag tror vi alla längtat efter sedan i höstas – vi ska hämta båten. Sällan är man så glad som när den ska i, haha. Barnen har planerat lunch på havet, men jag tror snarare att vi svänger ihop en kaka och tar lite fika istället. Det finns rabarber i trädgården så en knäckig rabarberpaj hade varit fint.

För några helger sedan när vi var på besök hade Bibbi köpt med sig nypotatis, och när de andra åt lax gjorde jag citronmarinerad tofu som vi grillade. Magiskt! Som vanligt finns det inget exakt recept utan snarare en receptskiss.

Citronmarinerad tofu
Använd en skål eller platspåse för att marinera tofun, och låt den ligga och gotta sig så långt som möjligt innan du ska grilla. Häll i olja (jag använder oftast raps) och massor med pressad citron + citronzest. Smaksätt med salt, massor med nymald svartpeppar och kanske även lite citronpeppar om du råkar ha det hemma. Jag hade också i en gnutta chili, eftersom allt som är hett är gott. Lägg ner den skivade tofun och gotta runt. Jag grillade tofun på vårt grillbord och penslade under tiden med olja så att skivorna inte fastnar.